Η Hellas Sat επεκτείνει τις δραστηριότητές της με την υλοποίηση Private Cloud Υποδομών στα δύο Data Centers της σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με την Performance Technologies

Αθήνα, 9 Απριλίου 2024 – Η Performance Technologies  ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία Hellas Sat  για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την λειτουργία δύο εξαιρετικά συγχρόνων υποδομών Private Cloud σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Hellas Sat, κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών, επεκτείνει τις δραστηριότητές της εισερχόμενη στον τομέα των Private Cloud  υπηρεσιών, παρέχοντας λύσεις για τη φιλοξενία υποδομών (Virtual machines) από τα Data Centers της Hellas Sat στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η υλοποίηση των Private Cloud υποδομών για λογαριασμό της Hellas Sat βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία της Hewlett Packard Enterprise (HPE), με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου κορμού να περιλαμβάνει εξοπλισμό Aruba Networking (μέλος της HPE), ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές των κατασκευαστών.

Η δικτυακή μελέτη του συγκεκριμένου έργου απαιτούσε προσεκτικό σχεδιασμό και εξοπλισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (Software Defined, δυνατότητες Microsegmentation, High Performance κλπ.) Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του δικτύου για την υλοποίηση ενός Multi-Tenant περιβάλλοντος. Τέλος, στα επιπλέον πλεονεκτήματα του έργου περιλαμβάνονται τα τείχη προστασίας από τη Fortinet, VMware, vCloud Suite και λογισμικό αντιγράφων ασφαλείας Veeam.

“Η απόφασή μας για την ανάπτυξη Private Cloud υποδομών στις εγκαταστάσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί τμήμα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας, δορυφορικούς και μη. Η Hellas Sat δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας υποδομών από το 2008 και πρόσφατα κατασκεύασε το Data Center HS-GR4 στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, το οποίο φέρει πιστοποίηση Tier IV από τον Διεθνή Οργανισμό Uptime Institute. Στόχος της Hellas Sat είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στον τομέα φιλοξενίας υποδομών, φυσικών ή/και εικονικών, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των πελατών της. Η απόφασή μας να επιλέξουμε την Performance Technologies για την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου στηρίχθηκε στην αναγνωρισμένη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύνθετων δικτυακών λύσεων”, δηλώνει ο κος Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, CEO της Hellas Sat. “Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη θέση μας στην αγορά, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες φιλοξενίας υποδομών παγκοσμίου επιπέδου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες απαιτήσεις για ασφάλεια και διαθεσιμότητα που έχουν οι επιχειρήσεις σήμερα.”

Από την πλευρά της, η Performance Technologies επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της Hellas Sat. “Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο, που αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και μια τεχνολογική πρόκληση”, δηλώνει ο Δημήτρης Κυριακίδης, Technology Services Director της Performance Technologies. “Η δέσμευσή μας στην καινοτομία και η εμπειρία μας στην υλοποίηση κρίσιμων τεχνολογικών έργων μας επιτρέπει να προσφέρουμε λύσεις που συμβαδίζουν με τις ανάγκες των πελατών μας για αξιόπιστες και ασφαλείς υποδομές. Μέσω της συνεργασίας μας με την Hellas Sat, αναδεικνύουμε τη δέσμευση και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε πολύπλοκες τεχνολογικές προκλήσεις, παρέχοντας λύσεις που προσθέτουν πραγματική αξία στις επιχειρήσεις των πελατών μας”

Με αυτή την επένδυση, η Hellas Sat εδραιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων (ICT), προσφέροντας υποδομές που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις. “Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας που έχει ως γνώμονες τη συνεχή ανάπτυξη και τη καινοτομία, διευρύνοντας παράλληλα το φάσμα των υπηρεσιών μας και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας στην περιοχή”, τονίζει ο CEO της Hellas Sat.

Με την ολοκλήρωση και την λειτουργία αυτών των δύο Private Cloud υποδομών, η Hellas Sat και η Performance Technologies επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην τεχνολογική αριστεία και στην καινοτομία, προσφέροντας στην αγορά υπηρεσίες που ξεπερνούν τις τρέχουσες προσδοκίες και στηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων σε μια νέα εποχή.

 

Add event to calendar

Apple  •  Google  •  Office 365  •  Outlook Web  •  Outlook  •  Yahoo

Learn more about IBM Cloud Pak for Business Automation

One pager: Accelerate business growth with automation
Download and read this one page introduction to how a business automation platform can help you transform fragmented workflows and achieve up to 97% straight-through processing.
Download
The Total Economic Impact of IBM Cloud Pak for Business Automation
Read this paper by Forrester to help you evaluate the potential financial impact of IBM Cloud Pak for Business Automation for your organization.
Download
Improve business performance with AI-powered automation
Improve business performance with AI-augmented automation by identifying opportunities for improvement, applying automation to key areas for business impact, empowering business users to create applications quickly to address changing requirements, and augmenting your workforce with AI-powered automation.
Download
Solution brief: IBM Cloud Pak for Business Automation
Read the solution brief to see how IBM Cloud Pak for Business Automation helps clients accelerate growth and performance with end-to-end business automation.
Download
Go to IBM Cloud Pak for Business Automation main page

Learn more about Agile integration and IBM Cloud Pak for Integration

Accelerating Modernization with Agile Integration • Video
Watch the video to see how integration has changed over recent years, how modern cloud-native architectures affect it, and how organizations are adapting their approaches to take advantage of contemporary approaches to APIs, messaging, and streaming.
Watch
Accelerating Modernization with Agile Integration • PDF
This IBM® Redbooks® publication explores the merits of what we refer to as agile integration; a container-based, decentralized, and microservice-aligned approach for integration solutions that meets the demands of agility, scalability, and resilience required by digital transformation.
Download
IBM Cloud Pak for Integration - Solution brief
Get the solution brief to quickly go through the major highlights, benefits, integration capabilities, and deployment options availbale to you.
Download
IBM Cloud Pak for Integration - Infographic
Check this quick graphic overview of the IBM Cloud Pak for Integration platform that applies the functionality of closed-loop AI automation to support multiple styles of integration.
Download
Go to IBM Cloud Pak for Integration main page

Protect your data wherever it resides with the IBM Security Guardium data protection platform

This ebook offers insights and considerations, and outlines how the IBM Security Guardium data protection platform can help.